Aanmaken van je account

Met een Bokkz-account kun je voortaan op eenvoudige wijze je aangifte inkomstenbelasting invullen en verzenden. Ook je inzage in toeslagen en middeling benader je via je Bokkz-account.

Het aanmaken van een Bokkz-account doe je eenvoudig door boven in beeld te klikken op ‘AANMELDEN‘. Vul daar je naam, e-mailadres en wachtwoord in en dan ben je al klaar!
Aanmelden bij Bokkz is net zo eenvoudig als het aangifteprogramma. Je hebt niet meer nodig dan:
- je voornaam;
- je e-mailadres;
- een door jouw gekozen wachtwoord*.

* Het wachtwoord dient te voldoen aan de volgende voorwaarden: minimaal 8 karakters, minimaal 1 hoofdletter, minimaal 1 kleine letter en minimaal 1 cijfer.
De inloggegevens van je Bokkz-account bestaan uit een e-mailadres en een wachtwoord. Wanneer je de beschikking hebt over meer dan 1 e-mailadres, dan kun je uiteraard meer dan 1 Bokkz-account hebben.
Of het handig is om meer dan 1 account te hebben, dat kunnen wij natuurlijk niet voor je beslissen. Maar omdat wij in een account al je gegevens over de aangiften en aanslagen inkomstenbelasting bewaren, is het hebben van meer dan 1 account door dezelfde persoon niet aan te raden.
Nee, dat hoeft niet. Bij Bokkz doe je samen aangifte in een Bokkz-account. En je hoeft ook maar een keer per jaar een Bokkz-aangifte aan te schaffen om samen aangifte te doen.

Heb je in het fiscale jaar een fiscaal partner? Of kies je er voor om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd? Dan moet je je aangifte anders invullen dan wanneer je alleen aangifte doet. Het fiscaal partnerschap kan namelijk gevolgen hebben voor de belasting die je moet betalen of terugkrijgt.

Er zijn onderdelen van de aangifte die voor jou en je fiscaal partner samen gelden, bijv.:
- je mag je gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten verdelen.
- drempelbedragen hangen af van het inkomen van jou en je partner samen.
Het aanmaken van een Bokkz-account is een fluitje van een cent. Krijg je toch een foutmelding, dan kan het volgende aan de hand zijn:
- het invullen van de verplichte gegevens is nog niet klaar. Bij het aanmaken van een account wordt aangegeven welke gegevens verplicht zijn in te vullen. Zorg dus dat deze ingevuld zijn;
- je krijgt de melding dat de wachtwoorden niet gelijk zijn. Om te voorkomen dat je per ongeluk een voor jou onbekend wachtwoord aanmaakt, vragen we je 2x hetzelfde wachtwoord in te vullen. En uiteraard dienen deze gelijk te zijn;
- er bestaat al een account met het e-mailadres dat je ingevuld hebt. Probeer dan in te loggen in Bokkz. Ben je je wachtwoord vergeten, maak dan gebruik van de wachtwoord-vergeten faciliteit;
- bij het registreren komt er een foutmelding in beeld. Het kan dat zijn dat onze server overbelast is of een ander technisch tijdelijk mankement heeft. Probeer het dan na enige tijd nog een keer.

Blijf je problemen ondervinden met het aanmaken van je account, neem dan contact op met onze helpdesk.

Meer informatie over je account bij:Mail je vraag naar ons!

Als je een vraag hebt kun je ons gewoon mailen, 24 uur per dag – 7 dagen per week. Stuur je mail naar info@bokkz.nl en we helpen je zo snel mogelijk. Wij kunnen je in de meeste gevallen sneller en beter helpen dan via de telefoon (lees meer …).