Je recht op toeslagen en regelingen

Toeslagen vormen een aanvulling op je inkomen. In Nederland blijft jaarlijks veel geld liggen omdat mensen denken dat ze geen recht op toeslagen hebben. Terwijl het heel goed kan zijn dat er in een jaar wel degelijk recht bestaat op aanvullingen op je inkomen. Bepalend voor je recht op toeslagen zijn o.a. de hoogte van je (fiscaal) inkomen en vermogen. En ook dat van je eventuele fiscale partner, kinderen of medebewoners. Daarnaast gelden er per toeslagen aanvullende voorwaarden.

Met de jaarlijkse belastingaangifte stel je dus de gegevens over je persoonlijke (gezins)situatie, inkomen en vermogen vast. Door enkele aanvullende vragen kan Bokkz op die wijze ook inzage geven in je recht op toeslagen. Uiteraard stellen wij die vragen niet wanneer ze voor jouw situatie niet van belang zijn.

Bokkz geeft een indicatie van je recht op de volgende toeslagen:
- zorgtoeslag;
- huurtoeslag;
- kinderopvangtoeslag;
- kindgebonden budget.

Soms zijn er voor de juiste berekeningen nog aanvullende gegevens nodig. Nadrukkelijk vermelden wij dan ook dat je geen rechten kunt ontlenen aan hetgeen Bokkz vermeld over de toeslagen. Uiteindelijk is het aan de Belastingdienst/Toeslagen vast te stellen wat je rechten zijn.
Bokkz geeft je op dit moment een indicatie van je recht op toeslagen. Omdat Bokkz zich richt op de aangifte inkomstenbelasting en advisering daaromtrent, is het op dit moment helaas nog niet mogelijk toeslagen aan te vragen. Dit kun je eenvoudig (met je DigiD-gegevens) doen op www.toeslagen.nl. Let er op dat voor de zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget over een bepaald jaar de aanvraag voor 1 september van het volgende jaar gedaan moet zijn. Je moet kinderopvangtoeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin je recht op de toeslag hebt. Vraag je de toeslag later aan? Dan loopt je dus een deel van de toeslag mis.

Meer informatie over het gebruik bij:Contactgegevens

Bokkz B.V.

WTC Almere

P.J. Oudweg 4

1314 CH Almere

mail: info@bokkz.nl

K.v.K.-nummer: 59008989

Btw-nummer: NL 8532.77.606.B.01