Informatie over de verzending van je aangiften

Bokkz informeert je over je recht op toeslagen. Op basis van de ingevulde gegevens van jou (en eventueel van je fiscaal partner) geeft Bokkz aan of er recht bestaat op zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget.

Je recht op toeslagen is afhankelijk van inkomens- en vermogensgegevens van het betreffende jaar. Doordat je de aangifte indient, zal de Belastingdienst ook gaan beoordelen welke toeslagen je nog kunt ontvangen (of moet terugbetalen).

Let op!
Met het indienen van de aangifte inkomstenbelasting vraag je niet automatisch ook toeslagen aan. Dit moet je echt nog zelf doen via Toeslagen.nl. Log daar in met je DigiD-gegevens en vraag dit aan. Voor de zorg- en huurtoeslag moet dat uiterlijk 1 september van het nieuwe jaar. Voor de kinderopvangtoeslag geldt dat je dat moet doen binnen 3 maanden na het ingaan van de kinderopvang.
Bokkz beschikt over een zogenoemd PKI-Overheidscertificaat. Dat betekent dat wij voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan partijen om belastingaangiften in te mogen dienen. Deze eisen omvatten een uitgebreid proces van screening van onze organisatie. Omdat Bokkz over dit PKI-Overheidscertificaat beschikt hoef je je aangifte niet meer te ondertekenen met DigiD. Dat scheelt jou dus werk. Wij gebruiken iDeal om onze gebruikers te identificeren.
Nadat je aangifte verzonden is, vind je in je Bokkz-account bij de betreffende aangifte de nodige informatie over de verzending. Bokkz heeft in het geheel geen invloed op het verwerkingsproces bij de Belastingdienst. Wij kunnen je dus ook helaas niet informeren over de status van je aangifte.
De aangifte(n) die je met Bokkz verzonden hebt, kun je altijd terugvinden in je beveiligde Bokkz-account. Zo nodig kun je de aangifte daar ook wijzigen en opnieuw verzenden. Ook vind je daar de informatie over verzending, en indien er een aanslag is, informatie over die aanslag.

Bokkz bewaart de gegevens van je online belastingaangifte zolang je een account bij Bokkz hebt. Daarnaast is de fiscale bewaarplicht momenteel 7 jaar. Dat betekent dat Bokkz verplicht is de verzonden aangifte aan de Belastingdienst en de daaraan ten grondslag liggende gegevens minimaal 7 jaar te bewaren.

Meer informatie over de verzending bij:


Bokkz - Gratis belastingadvies

Onze belastingadviseurs geven gratis antwoord op je belastingvraag.

Ben je klant bij Bokkz en met je aangifte bezig? Heb je een belasting- of algemene vraag? Laat deze dan gratis beantwoorden door onze belastingadviseurs. We geven je per e-mail zo snel mogelijk een antwoord.

Stuur een bericht met je vraag, opmerking etc. met eventuele bijlagen naar ons e-mailadres info@bokkz.nl.


Mail je vraag naar ons!

Als je een vraag hebt kun je ons gewoon mailen, 24 uur per dag – 7 dagen per week. Stuur je mail naar info@bokkz.nl en we helpen je zo snel mogelijk. Wij kunnen je in de meeste gevallen sneller en beter helpen dan via de telefoon (lees meer …).