De aanslagen die je ontvangt

Nadat je de aangifte inkomstenbelasting met Bokkz hebt ingediend, hebben zowel jij als Bokkz geen invloed meer op het aangifte- en aanslagproces. Je krijgt van de Belastingdienst bericht waarin staat hoeveel belasting je terugkrijgt of moet betalen. Dat noemen we de ‘aanslag’.

De Belastingdienst streeft er naar om je in ieder geval binnen 3 maanden na ontvangst van je aangifte een bericht te sturen. Maar gelukkig gebeurt dat tegenwoordig wel veel sneller:
- krijg je in het begin van het jaar een aangiftebrief en doe je voor 1 april aangifte? Dan krijg je voor 1 juli bericht. Meestal is dit een definitieve aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen, en eventueel een definitieve aanslag Zorgverzekeringswet. Soms krijg je eerst een voorlopige aanslag. Of je krijgt een brief waarin staat dat je voor 1 juli geen voorlopige en geen definitieve aanslag inkomstenbelasting van de Belastingdienst ontvangt;
- doe je na 1 april aangifte? Dan streeft de Belastingdienst ernaar om je een bericht te sturen binnen 3 maanden nadat je aangifte hebt gedaan.

Doe je samen met je fiscale partner aangifte? Dan krijgen jullie beiden bericht. Het kan zijn dat je niet gelijktijdig bericht krijgt.

Een definitieve aanslag krijg je uiterlijk binnen 3 jaar. Deze termijn start op 1 januari van het jaar waarover je aangifte doet.
Uiteraard krijg je daarover van de Belastingdienst bericht. Maar als je Bokkz toestemming hebt gegeven de aanslagen van de Belastingdienst te ontvangen, dan krijg je van Bokkz per e-mail bericht dat er een aanslag is opgelegd.

Lees hier hoe deze service werkt
Wanneer je toestemming hebt gegeven aan Bokkz tot het ontvangen van aanslagen inkomstenbelasting, dan krijg je daarover ook bericht van de Belastingdienst. Daarin staat ook vermeld op welke wijze je de toestemming weer ongedaan kunt maken.

Meer informatie over de verzending bij:


Bokkz - Gratis belastingadvies

Onze belastingadviseurs geven gratis antwoord op je belastingvraag.

Ben je klant bij Bokkz en met je aangifte bezig? Heb je een belasting- of algemene vraag? Laat deze dan gratis beantwoorden door onze belastingadviseurs. We geven je per e-mail zo snel mogelijk een antwoord.

Stuur een bericht met je vraag, opmerking etc. met eventuele bijlagen naar ons e-mailadres info@bokkz.nl.


Mail je vraag naar ons!

Als je een vraag hebt kun je ons gewoon mailen, 24 uur per dag – 7 dagen per week. Stuur je mail naar info@bokkz.nl en we helpen je zo snel mogelijk. Wij kunnen je in de meeste gevallen sneller en beter helpen dan via de telefoon (lees meer …).