DigiD en Bokkz

Nee. Bij de verzending van de aangifte(n) naar de Belastingdienst heb je geen DigiD-gegevens nodig.

Met een juiste combinatie van geboortedatum en BSN (burgerservicenummer) checkt de Belastingdienst of de aangifte voor de juiste persoon is. Samen met de identificatie van Bokkz aan de hand van iDeal is dit voldoende om op een correcte wijze je aangifte inkomstenbelasting in te dienen.
Het gebruik en/of het vastleggen van DigiD is aan stringente regels gebonden. Dit is alleen voorbehouden aan overheidsinstanties of bijv. zorgverzekeraars. Bokkz mag dan ook niet je DigiD-gegevens vragen of deze vastleggen.

Voor het gebruik van de gegevens in de zgn. vooraf ingevulde aangifte (VIA) is wel DigiD nodig. Omdat je dit niet doet in een online Bokkz-omgeving, maar in de online omgeving van de Belastingdienst, is dit dus geen probleem.
Dat is 100% veilig. Naast de veiligheid die Bokkz in acht neemt bij haar servers en opslag, beschikt Bokkz over een zogenoemd PKI-Overheidscertificaat. Dat betekent dat wij voldoen aan de eisen die de overheid stelt aan partijen om belastingaangiften in te mogen dienen. Deze eisen omvatten een uitgebreid proces van screening van onze organisatie. Omdat Bokkz over dit PKI-Overheidscertificaat beschikt hoeft je dus niet je belastingaangifte te ondertekenen met DigiD.

Meer informatie over de verzending bij:


Bokkz - Gratis belastingadvies

Onze belastingadviseurs geven gratis antwoord op je belastingvraag.

Ben je klant bij Bokkz en met je aangifte bezig? Heb je een belasting- of algemene vraag? Laat deze dan gratis beantwoorden door onze belastingadviseurs. We geven je per e-mail zo snel mogelijk een antwoord.

Stuur een bericht met je vraag, opmerking etc. met eventuele bijlagen naar ons e-mailadres info@bokkz.nl.


Mail je vraag naar ons!

Als je een vraag hebt kun je ons gewoon mailen, 24 uur per dag – 7 dagen per week. Stuur je mail naar info@bokkz.nl en we helpen je zo snel mogelijk. Wij kunnen je in de meeste gevallen sneller en beter helpen dan via de telefoon (lees meer …).