Ons verhaal

Bokkz heeft een geheel nieuw concept ontwikkeld om belastinghulp op een innovatieve en betaalbare manier weer bereikbaar te maken voor particulieren en zzp’ers, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

In 2011 realiseerden Wouter Nijssen en Tjeerd Visser, beiden werkzaam op grote belastingadvieskantoren, zich dat het advies dat ze geven voor gewone particulieren en ondernemers onbetaalbaar is. Alleen zeer vermogende mensen of grote bedrijven kunnen zich goede adviseurs permitteren. En dat terwijl de belastingregels ook voor particulieren ingewikkeld en ondoorzichtig zijn.

Wouter en Tjeerd besluiten met gebruik van moderne techniek de regels toegankelijk te maken voor de particulier en de kleine ondernemer. Dat is echt nodig, want particulieren kunnen bijna nergens meer terecht voor hulp. De Belastingdienst geeft geen advies en belastingadviseurs zijn vaak te duur voor wat een particulier nodig heeft. En de regels worden door alle aanpassingen niet eenvoudiger. Doelstelling van Bokkz is belastingen toegankelijker maken voor iedereen. Leuker en makkelijker.

In 2013 start het ontwikkelen van software voor de belastingaangifte. Dat bleef niet onopgemerkt. In de jaren die volgen worden samenwerkingen gesloten met alle grootbanken en verschillende belangenbehartigers. In november 2014 is Bokkz de Starter van de Maand bij ING Bank. In 2015 wordt Bokkz door Computable genomineerd in de categorie Start-up van het Jaar. Bokkz doet in 2016 in samenwerking met Kassa (VARA) en de Bond voor Belastingbetalers onderzoek naar het ondergebruik van toeslagen en gemeentelijke regelingen. Dit onderzoek leidt zelfs tot Kamervragen.

Vindt de Belastingdienst het erg dat mensen met een ander programma aangifte doen? Nee, integendeel. Al sinds de oprichting van Bokkz wordt er prettig en frequent samengewerkt met de Belastingdienst.


Wouter Nijssen

studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte van 2005 tot en met 2012 als belastingadviseur bij Loyens & Loeff te Amsterdam. Sinds 2011 is hij docent belastingrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Wouter is medewerker van de Elsevier FiscaalTotaal, annoteert uitspraken van de Hoge Raad voor het fiscaal tijdschrift FED van Kluwer, is auteur van fiscale studieboeken en is adviseur van enkele Nederlandse familiebedrijven.

Tjeerd Visser

studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1986 werkte hij in verschillende functies in de accountancy. Hij werkte de laatste 12 jaar als senior belastingadviseur en directeur ‘Adviesgroep Personeel & Salaris’ voor MTH Accountants & Adviseurs. Daarnaast heeft Tjeerd ervaring met het opzetten en implementeren van software in financiële dienstverlening.


Het team van Bokkz

bestaat, naast Tjeerd en Wouter, verder uit een aantal ervaren en enthousiaste specialisten. Dit zijn onder andere een vormgever, een websitebouwer, een marketing manager, IT-ontwikkelaars en een hosting- en beveiligingsspecialist.