Zo werkt de automatische controle van je belastingaanslag


Stap 1. Wij melden je aan bij de Belastingdienst.

Zodra je je aangifte inkomstenbelasting online via Bokkz verstuurt naar de Belastingdienst, melden wij je aan om een kopie van je belastingaanslag te mogen ontvangen. Dit kan Bokkz doen, omdat Bokkz beschikt over een Becon-nummer, een belasting consulenten nummer. Bokkz is dus bekend bij de Belastingdienst.

Stap 2. De Belastingdienst bevestigt de aanmelding.

Enkele dagen nadat wij je hebben aangemeld, krijg je van de Belastingdienst een brief dat Bokkz aan de Belastingdienst heeft gevraagd een kopie te mogen ontvangen van je belastingaanslag. De Belastingdienst noemt die kopieën SBA’s, een Service Bericht Aanslag. Als je hiermee akkoord bent, dan hoef je niet op deze brief te reageren. Het is alleen een bevestiging van de Belastingdienst.

Bekijk hier een voorbeeld van de brief.

Stap 3. De Belastingdienst stuurt jou je aanslag en ons een kopie.

Zodra de Belastingdienst de aangifte die je via Bokkz hebt gedaan heeft verwerkt, krijg je bericht van de Belastingdienst. Wij krijgen een kopie van dat bericht, dus je hoeft ons niks toe te sturen.

Stap 4. Bokkz controleert en informeert je.

Zodra wij de kopie van je aanslag van de Belastingdienst krijgen, controleren we die automatisch. We sturen je direct een e-mail of de aanslag goed is of niet. Soms gebeurt het dat de aanslag niet goed is. Dan nemen we contact met je op om te kijken wat er niet klopt. We zullen dan alles doen om dit recht te zetten. Als we daarvoor bezwaar moeten maken tegen de aanslag, dan doen we dat gratis voor je.

Zo maakt Bokkz belastingen leuker en makkelijker.

Het hele proces hebben we zo gemaakt dat jij je nergens druk om hoeft te maken. Wij houden je op de hoogte en we zorgen ervoor dat de afwikkeling van je aangifte soepel verloopt.