Veelgestelde vragen door klanten van Bokkz

Hieronder staat een aantal veel gestelde vragen van klanten. Staat je vraag er niet bij? Kom je er niet uit? De Bokkz klantenservice staat voor je klaar, we helpen je graag verder. Kijk voor meer informatie op onze Klantenservice pagina.

Hoe werkt Bokkz?

Ja, dat kan.

Je kunt bij Bokkz gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. Dit is een service waarbij Bokkz de gegevens die de Belastingdienst al van je heeft, invult in de belastingaangifte van Bokkz. Deze gegevens krijgt de Belastingdienst van andere instanties, zoals je werkgever, uitkeringsinstantie of gemeente. Met deze service wordt het makkelijker de belastingaangifte in te vullen en worden de kansen op fouten verminderd.

Controleer wel altijd de gegevens die worden ingevuld. Vul ze aan, als dat nodig is. Doe dit zorgvuldig. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je online aangifte juist en volledig is ingevuld.
Ja, dat kan.

Bokkz is een volwaardig aangifteprogramma. Dus inclusief het gebruik van de reeds bekende gegevens bij de Belastingdienst (de VIA), en ook inclusief het verzenden van de aangifte naar de Belastingdienst. Zo hoef je met het gebruik van Bokkz de aangifte niet nogmaals in te vullen bij de Belastingdienst.
Nee. Bij de verzending van de aangifte(n) naar de Belastingdienst heb je geen DigiD-gegevens nodig. Met een juiste combinatie van geboortedatum en BSN (burgerservicenummer) checkt de Belastingdienst of de aangifte voor de juiste persoon is. Samen met de identificatie van Bokkz aan de hand van iDeal is dit voldoende om op een correcte wijze je aangifte inkomstenbelasting in te dienen.

Wil je de reeds bekende gegevens bij de Belastingdienst in Bokkz gebruiken? Dan heb je wel je DigiD nodig, omdat je nl. in moet loggen om de gegevens op te halen.

Waarom Bokkz gebruiken?

Bij de Belastingdienst kun je online je belastingaangifte invullen. Daarbij maak je zoveel mogelijk gebruik van de reeds bekende gegevens. Daarmee houdt de Belastingdienst wel op.

Bokkz gaat verder. Naast een gemakkelijk online aangifteprogramma biedt Bokkz meer. Bokkz vertelt je waar je recht op hebt voor wat betreft de toeslagen en gemeentelijke regelingen. Je krijgt tips om te besparen en de juiste informatie is makkelijk te vinden. Zijn er vragen van de Belastingdienst of wijkt de aanslag af van je aangifte, dan krijg je bij Bokkz hulp en advies. Het hele jaar door, zonder aanvullende kosten.
Bokkz staat een heel jaar voor je klaar als het om jouw belastingen gaat. Dat doen we door je de volgende diensten en service aan te bieden:
- online aangifteprogramma inkomstenbelasting;
- speciaal ontwikkeld voor de gebruiker;
- inclusief gegevens Belastingdienst;
- altijd optimale verdeling van inkomens en vermogen;
- automatische controle van je aanslag;
- check op 60 regelingen en toeslagen;
- hulp bij vragen van de Belastingdienst;
- tips & advies voor, tijdens en na je aangifte;
- deskundige klantenservice en helpdesk.

Dat allemaal tegen een vaste lage jaarlijkse prijs, geen verborgen voorwaarden. Er is geen sprake van een abonnement, dus je zit nergens aan vast.
Bokkz is opgericht door twee belastingadviseurs, Wouter Nijssen en Tjeerd Visser. Wouter en Tjeerd zijn samen voor ongeveer 95% aandeelhouder van Bokkz. De rest van de aandelen is in handen van een aantal crowdfunders. Bokkz is dus geen onderdeel van een bank of financiële instelling. Lees meer over Wouter en Tjeerd op de pagina 'Over Bokkz'.

Is Bokkz veilig?

Wij vinden veiligheid net zo belangrijk als jij. Het gaat hier immers wel om persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Daarom heeft Bokkz een goed security plan opgesteld en uitgevoerd. Daarbij moet je denken aan het volgende:
- inloggen in Bokkz doe je met een geldig e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord dat aan onze veiligheidseisen moet voldoen;
- Bokkz maakt gebruik van de meest veilige versleutelde verbinding (SSL). Hiervoor is een certificaat aan ons afgegeven door GeoTrust.
- alle gegevens worden versleuteld opgeslagen met een AES-encryptie. Data is onleesbaar voor Bokkz. Je herkent de veilige verbinding aan de groene browserbalk;
- al onze servers staan op een beveiligde locatie in Nederland. Dit zijn beveiligde datacenters die 24/7 bewaakt worden en voldoen aan alle daarvoor geldende ISO-9901 en ISO-27001 normeringen. Er wordt er elke dag een back-up gemaakt van de database van Bokkz;
- uitgangspunt van Bokkz is dat gegevens zorgvuldig behandeld en verwerkt worden. Wij zijn daarom ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens onder nummer 1560037. Deze overheidsinstantie controleert op de juistheid van verwerking van gegevens.

Uiteraard blijft persoonlijke informatie die ingevoerd wordt in Bokkz alleen voor de gebruiker beschikbaar. Bokkz zal nooit persoonlijke gegevens doorgeven of verkopen aan derde partijen.
Bokkz bewaart je gegevens zolang je een account bij Bokkz hebt. Daarnaast is de fiscale bewaarplicht momenteel 7 jaar. Dat betekent dat Bokkz verplicht is de verzonden aangifte aan de Belastingdienst en de daaraan ten grondslag liggende gegevens minimaal 7 jaar te bewaren.
Alle data ligt versleuteld opgeslagen in onze databases. Medewerkers van Bokkz hebben geen enkele inzage in jouw account en/of gegevens. Pas nadat jij toestemming geeft, kunnen zij in jouw account om je te helpen.

Bokkz verleent op geen enkele wijze inzage aan derden van door gebruikers ingevulde persoons- en/of aangiftegegevens. Wanneer Bokkz samenwerkt met partners als de grootbanken of verzekeraars, dan is daar als tegenprestatie nimmer sprake van het verstrekken van inzage van gebruikersgegevens. Meer informatie over dit punt vind je ook in ons privacybeleid.

Wat kost Bokkz?

Bij Bokkz betaal je als particulier € 25 en als ondernemer (of DGA) € 60 per aangiftejaar (incl. btw). Daarmee heb je een heel jaar alle diensten die Bokkz levert tot je beschikking voor het betreffende aangiftejaar.

Wil je in 2017 aangifte doen voor het jaar 2016, dan krijg je het volgende:
- online aangifteprogramma inkomstenbelasting 2016;
- automatische controle van je aanslag 2016;
- check op 60 regelingen en toeslagen;
- hulp bij vragen van de Belastingdienst over je aangifte/aanslag 2016;
- tips & advies voor, tijdens en na je aangifte over 2016;
- deskundige klantenservice en helpdesk tijdens het invullen en bij problemen.
Een heel jaar lang service voor slechts € 25.

Besluit je dat je ook van een voorgaand aangiftejaar de berekeningen in Bokkz wilt doen, dan heb je daar opnieuw een betaling voor nodig.
Nee, dat hoeft niet.

Natuurlijk wil je samen met je (fiscaal) partner in 1 aangifte je gegevens invullen en verzenden naar de Belastingdienst. Geen probleem, dat is met Bokkz een stuk leuker en makkelijker. En je hoeft niets extra’s te betalen. De prijs die je betaalt voor de particuliere of ondernemersaangifte geldt voor jullie samen.
Nee, er is geen sprake van een abonnement. En je betaalt bij Bokkz niet voor je account, maar voor een aangiftejaar.

Wil je bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting voor het jaar 2016 invullen? Dan betaal je de belastingservice voor aangiftejaar 2016. Zonder verdere verplichtingen, er is dus geen sprake van een abonnement. Al gaan we er natuurlijk wel vanuit dat je het jaar erop weer komt.

Ben je nog niet naar tevredenheid geholpen?

Neem dan maar even contact op met onze klantenservice. Die is van maandag tot en met vrijdag van 10:00u tot 16:00u bereikbaar op 085 - 4016 516 (lokaal tarief). Je kunt natuurlijk ook altijd een e-mailbericht sturen naar helpdesk@bokkz.nl.